Go to Top

Warmte en koude opslag systemen

Het idee voor warmte en koude opslagsystemen is ingegeven door de wisseling van de seizoenen: in de zomer is het warm en gebruiken we energie om te koelen, in de winter is het koud en wordt energie gebruikt voor verwarming.

Daarom is het een aantrekkelijk idee om de zomerwarmte in de winter te gebruiken en de winterkou in de zomer. Hiermee kunt u een forse verlaging op uw energie kosten bewerkstelligen en is het in de zomer mogelijk om bijvoorbeeld uw staltemperatuur een aantal graden te laten dalen.
Afhankelijk van uw wensen kunt u de stal meer of minder terug koelen. De warmte en koude kan met een open of gesloten systeem worden opgeslagen. Beide systemen hebben hun voor en nadelen.

De specialisten van Energie Servicebedrijf Nederland kunnen beoordelen en adviseren in welk systeem het best bij uw situatie past.  Het is mogelijk dat er een provinciale vergunning in het kader van de Grondwaterwet verreist is. Laat u adviseren en bijstaan door de specialisten van Energie Servicebedrijf Nederland. Van vergunning en subsidie aanvraag tot de implementatie.

Diverse overheidsinstellingen, kerkelijk gemeenten en scholengemeenschappen zijn u reeds voor gegaan. Wilt u ook weten welke mogelijkheden er voor uw situatie zijn?  Neem dan contact met ons op en laat u overtuigen door het specialisme van Energie Servicebedrijf Nederland.