Go to Top

Energieverbruik advies

Regelmatig komen we bedrijven tegen die een hoog verbruik van energie hebben. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste het verbruik zelf. Als eenvoudig voorbeeld is het onzinnig om het buiten licht aan te laten als het dag is. Maar zo kun je voor ieder onderdeel in je bedrijf deze vraag stellen. Kan ik de biggenlampen een dag minder aandoen zonder dat het resultaat kost? Moet de koeling van mijn opslag loods snel of langzaam terug koelen, is het zinvol om de tl verlichting in de stal ook ‘s nachts te laten branden?

Maar ESN komt ook apparaten, pompen, ventilatoren e.d. tegen die een erg groot energie verbruik hebben. Deze kunnen erg veel energie verbruiken , niet alleen door de capaciteit maar juist ook doordat ze niet correct zijn aangesloten.  Vaak is het vermogen te groot voor de behoefte, is er bezuinigd op bekabeling  of zijn contacten niet goed bevestigd. Er zijn veel redenen waarom een apparaat meer verbruikt dan wat er op het plaatje staat. De informatie op het plaatje is een weergave onder optimale omstandigheden.

ESN heeft hiervoor specialistisch apparatuur en kan door middel van een thermografie ook in beeld brengen wat de gevolgen zijn van het niet juist aansluiten van apparaten. De thermografische foto’s zullen u overtuigen omdat warmte ontwikkeling dan heel goed zichtbaar wordt.

ESN heeft 2 inspecteurs die gecertificeerd zijn om middels thermografie de juiste conclusie te trekken. Ze zijn beide Level 1 gecertificeerd. ESN is van mening dat thermografie zonder deze certificering geen toegevoegde waarde heeft.

Wilt u een gedegen energie verbruiksadvies, neem dan contact op met Energie Servicebedrijf Nederland op telefoonnummer 088 018 04 23.