Go to Top

Kwaliteit & Certificering

Kwaliteit & CertificeringZonnekeur & SEI 1

Certificering en kwaliteit is een veel besproken item. Certificering is op de eerste plaats een zekerheid voor afnemers van Energie Servicebedrijf Nederland dat zij kwaliteit geleverd krijgen. Daarnaast is het voor Energie Servicebedrijf Nederland ook een bevestiging dat hetgeen wij communiceren ook onderbouwt wordt en zeker gewaarborgd blijft. Energie Servicebedrijf Nederland staat voor kwaliteit. Kwaliteit van de zonnepanelen, de omvormers, het montage materiaal maar natuurlijk ook voor de geleverde dienstverlening.

 

 

Erkend installateur Zonnestroom

 • Energie Servicebedrijf Nederland heeft het certificaat ‘Zonnekeur’ gekregen. Zonnekeur is het enige onafhankelijke keurmerk voor installateurs van zonne-energie. Het keurmerk Zonnekeur is in 2013 in het leven geroepen door een samenwerking van overheid en de branche van zonne-energiebedrijvzonnekeur_logoen. Energie Servicebedrijf Nederland is één van de eerste bedrijven die het keurmerk heeft gekregen. Het keurmerk Zonnekeur geeft klanten zekerheid over de geleverde kwaliteit en service. Zonnekeur stelt hoge eisen aan ervaring, deskundigheid, vakmanschap en betrouwbaarheid. Energie Servicebedrijf Nederland biedt bovendien vastgestelde garanties op haar producten en het geleverde werk. Wanneer u kiest voor Zonnekeur maakt u een bewuste keuze voor service,  garantie en kwaliteit en bent u verzekerd van een duurzame investering. Meer informatie op de website van Zonnekeur.

SEI erkenning

 • Energie Servicebedrijf Nederland is als een van de eerste bedrijven erkend als installateur van zonnestroom door Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI). De SEI is een onderdeel van branche-organisatie Uneto-VNI. De erkenning vereist een hoog specialistisch kennis
  niveau van alle aspecten van zonnestroom in verschillende disciplines zoals de elektrische installaties, de montage maar ook rendementsberekeningen en terugverdientijden.
 • Lid van SEI. In het erkenningen register van de SEI zijn de installatiebedrijven opgenomen die aangetoond hebben dat men beschikt over voldoende vakbekwaamheid. Naast de vakbekwaamheid dient het installatiebedrijf te beschikken over een uitrusting die nodig is om het installatiewerk naar behoren uit te voeren en op te leveren. De SEI is opgericht door UNETO-VNI en de VEWIN. Energie Servicebedrijf Nederland is erkend onder nummer 20572.

NEN Normen

 • Keurmeester NEN 3140 en NEN 1010 gecertificeerd. De NEN 3140 certificering is verplicht voor iedereen die werkzaamheden uitvoert in of rondom elektrotechnische installaties. Het NEN 3140 certificaat toont u dat de gecertificeerde over voldoende kennis beschikt om de werkzaamheden veilig en volgens de NEN 3140 norm te kunnen uitvoeren.
 • Keurmeester Klimmaterialen NEN 2480, NEN EN 1004
 • Keurmeester Hijs-, Hef en Valbeveiliging NEN 818, 361 en 363
 • Keurmeester klimmaterieel en elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140
 • Inspecteur elektrotechnische installaties volgens NEN 310, 1010 en NEN EN 50110

VeiligheidVCA

De hoofdmonteurs van Energie Servicebedrijf Nederland hebben het examen VOL-VCA afgelegd. VOL staat voor Veiligheid Operationeel Leidinggevenden, VCA is de Veiligheids Checklist Aannemers. Energie Servicebedrijf Nederland heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en zal alle mogelijke maatregelen nemen om zo veilig mogelijk te werken en de risico’s van op het dak werken zoveel mogelijk beperken.

 Overige specialistische disciplines

 • Basis kennis leveren, plaatsen en onderhoud van fotovoltaïsche zonnepanelen
 • SMA Solar Acedemy technisch expert
 • Specialistisch boomveller AAB veilig werken met motorkettingzaag basis en gevorderden
 • CITO – KBT – OTIB bouwkundige zonne-energiesystemen
 • CITO – KBT – OTIB montage zonne-energiesystemen
 • CITO – KBT – OTIB installeren zonne-energiesystemen
 • Thermograaf level 1certificering Thermograaf Level 1